2011-08-09

Pyssel på Gotland

Renovering av kammaren part 1
Som vissa vet drömmer jag om en stuga på Gotland. Det verkar inte helt lätt att få till ett bygglov, det är fornlämningar som sätter p för mina drömmar. Nu har jag pratat med min morbror som bor i Eskelhem. Jag ska få hålla till i en kammare i flygeln. Det är inte isolerat, men jag tror det kommer funka fantastiskt på sommaren. Så jag är oerhört glad, nu börjar äntligen drömmen om att kunna få vara på Gotland mer att ta form!

Så här ser tidigare Lennarts kammare, numer Sonjas kammare, ut utvändigt.


Jag kände att hallen behövde en liten uppfräschning. Sagt och gjort. Efter besök på ByggMax med min fantastiska pysselkusin satte jag igång att spackla. Och måla. Och spackla. Och måla. Sedan kom jag på att jag kanske skulle slipa lite på spacklet också. När jag målade färg på tapeten blev det bubbligt. Jag slet i min iver bort det bubbliga och hoppades att det inte skulle synas om jag bara målade en massa gånger. Det var fel. Tar du bort tapet: räkna då med att behöva spackla för att få det snyggt. Nu har jag lärt mig det.

Hall före
Hall efter

Den lilla hallen fick även en liten egenhändig hängare och en spegel som fick sig en liten omgång av vit färg.

Hall före
Hall efter

Hur gjorde jag då krokarna? Jo, en bit gammalt trä som var på vippen att bli ved och tre krokar i smide från medeltidsmarknaden i Visby.



1 kommentar:

Muffin sa...

Vad härligt, grattis! Ser fint ut, men fy vad trist det är att slipa när man spacklat! Måla däremot är rätt kul tycker jag. Pyssla på!