2011-04-10

Klä om stol

Jag har köksmöbler jag fått av mamma. För att göra dem mer Sonjiga har jag målat dem vita och sedan givetvis slipat lite extra för att ge dem shabby chic-stuk.

Först var stolarna i beige/grönt tyg. Bästa tipset för att klä om en stol är helt enkelt att ta bort det gamla tyget och använda det som mall. Om du är ambitiös och tror att du kommer att tvätta överdraget ofta, tvätta då tyget innan du börjar sy.








För cirka 1,5 år sedan hittade jag ett tyg på Åhlens som jag kände skulle funka fint i köket. Jag använde det gamla tyget som mall och hade sedan en möbelnål, som ser ut som en halvcirkel, och sydde direkt i originaltyget.
                                          
Resultatet blev så här.

Men man kan ju aldrig nöja sig med något, och efter en Parisresa i mars kände jag att jag såklart skulle ha grått tyg med glansiga franska liljor. Nu gjorde jag det enklare för mig och använde en häftpistol. Detta skulle jag rekommendera alla att göra. Det är lätt att fixa, och om du skulle vilja klä om igen är det inga större problem att ta bort häftklamrarna och häfta fast ditt nya tyg. Men nu är jag nog klar för ett tag. Kanske.


2 kommentarer:

Martin sa...

Den blev klart finare än den jag har hemma! Bra jobbat

Sonja sa...

Muchos gracias. Jag kan göra omklädning på beställning också :)