2011-04-25

Byrå till badrummet

Nu var det dags. Mitt pyttelilla badrum skulle bli med byrå. Min söta katt behöver ju en kattlåda, men det är så trist att se den hela tiden. Hur ska jag fixa det? Tankarna föddes på en byrå.

Äntligen har det alltså blivit av. Tanken har funnits länge, och nu är byrån på plats. Allt började med några brädor till hyllplan som jag hittade i trappuppgången. Två illröda brädor och sedan hade jag av en händelse en annan planka från något annat bygge som jag sparat på till det rätta tillfället.

För att vara lite fiffig tänkte jag att jag kunde använda en någorlunda rak planka och använda tvingar för att försöka få den nya plankan rak. Funkade ok.

Jag hade köpt träpluggar för att skapa denna byrå. Raskt och glatt tog jag fram borren. Tyckte att jag mätte så noga, men jag insåg att det behövdes millimeterprecision som jag inte riktigt hade tid för. Så efter att ha borrat en massa hål beslutade jag mig för att använda vinklar för att hålla den blivande skivan uppe.
När jag gjorde hålen behövde jag ju veta hur djupt jag kunde borra, och då kom min vän maskeringstejp väl till pass. Sätt det på borret så vet du hur djupt du ska borra.
Nu var det upp till bevis och sätta ihop delarna. Det funkade rätt bra, men jag vågade mig inte på att använda trälim då jag inte visste om det skulle funka med skivan på toppen.












 Vips har byrån blivit vitmålad. Hade bara lite grundfärg kvar, tog två varv med den, och sedan blev det metallfärg, tonad vit. Säkert inte det man ska ha egentligen, men man tager vad man haver. Jag mätte nog lite väl noga för lådorna, så de kärvar en smula. Jag använde både träpluggar och en massa trälim.


Till slut kom jag äntligen på vad jag ska använda för att få något så när raka kanter när jag använder sticksågen. Använd vattenpass eller något annat som är rakt, och sätt fast med tving, så kan du enkelt såga rakt. En ynnest!
  
 Nu börjar byrån bli klar. Den tar sig, inte sant? För att göra det smidigt att flytta på den samt för att den inte ska bli fuktskadad återanvände jag hjulen från min trista hylla jag hade sedan innan. Fram med borren och trälim, sedan satt de på plats.
För att fixa så att kattlådan ska döljas tog jag en metallstång jag tidigare haft i en rullgardin och tog fram metallsågbladet och sågade lagom längd. Två små hål med borren och sedan satt stången på plats.






Nu använder jag mig inte alls av de webbregler jag egentligen vill följa, dvs pang på rödbetan. Slutresultatet är här. Jag sydde en liten kappa med en enkel kanal och satte på. Salty och jag är rätt nöjda!

4 kommentarer:

Muffin sa...

Men vad du är pysslig och duktig! Ursnygg byrå, jag är impad! *kram*

Sonja Blaus sa...

Tack söta du! Kram!

emina sa...

Jättefin byrå, Sonja! Riktig fin blev den!

Sonja Blaus sa...

Thanks Emina! :)