2011-04-26

Balkongpyssel - del 1

I det vackra vädret fixade jag också på balkongen. Det gömmer sig en del pyssel där också. Jag börjar med klassiskt före och efter-bilder.
För säkerhets skull: detta är före.
Nu kommer efter:

Vad finns då för saker jag gjort själv här?

Balkongbord med mosaik
Grunden är ett bord från det stora möbelvaruhuset. I original är benen svarta, men jag har sprayat med vit färg. Jag har samlat på mig mosaik från vänner och bekanta och håller utkik på utförsäljningar. Lite glitter i mitten fick det bli, från Panduro. De har en massa fina glittermosaikvarianter. Tänk på att leka fram mönstret innan du sätter igång med fogen, och ta gärna ett foto av din idé. Det är lätt att glömma hur man hade tänkt när fogmassan är tillblandad och torkar ju rätt snabbt. Lägg inte mer fog än vad du lägger mosaik på inom 10 minuter. Låt fogmassan vila i ett dygn, lägg sedan på fix. Det går mycket snabbare att torka, och redan efter cirka 30-60 minuter kan du börja att göra rent med en fuktad svamp. Fantastiskt när man ser resultatet liksom målas fram!



Vit kruka med mosaik och vit krukhängare med lite glitter
Jag har fortsatt med mosaiktemat när jag har gjort en kruka. En gammal spegelvägg skulle väl inte gå till spillo, och jag lade spegeln i en handduk och hamrade försiktigt och fick på så vis spegelmosaik. Jag målade först krukan lila, men i min vita yra blev den vit också. Samma princip här som med bordet, men ta rejält med fog så att spegelbitarna sitter kvar.

Den högra krukhållaren är köpt på Indiska och var svart från början. Lite vit sprayfärg senare passade den bättre. Då jag sprayar blev ju allt vitt, och jag gillar ju glitter. Dock lite lagom, så det blev bara centrum av blommorna som jag satte trälim på (det är mitt bästa lim till nästan allt!) och sedan hällde glitterpulver över. Låt det torka i 30 min och blås sedan av överflödigt pulver. Färdigt!



       
Ser fram emot en massa soliga dagar framöver!

2 kommentarer:

Johanna sa...

ååh, så fint Sonja!! Du är grym på att pyssla! Nu blev jag jättesugen på att komma hem till Sverige o din balkong med ett glas rödvin i handen o underbart Sonjasällskap !:)Kram Johanna

Sonja sa...

Danke schön min schöna böna. Balkongen och rödtjutet står redo när du är tillbaka! Kram